English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

1η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids




Το AIDS έναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού HIV. Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV,για αυτό και ο εύκολος τρόπος μετάδοσής βοηθά στην εξάπλωση αυτή....
η μετάδοση του ιού γίνεται κατα κύριο λόγο με τους εξής τρόπους:
  • Με τη σεξουαλική επαφή (κολπική, πρωκτική ή στοματική) τόσο μεταξύ ατόμων του αντιθέτου φύλου, όσο και μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
  • Με το αίμα, όταν αίμα μολυσμένου ατόμου εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος του άλλου, πράγμα που γίνεται μέσω μολυσμένων συρίγγων, με μη αποστειρωμένα οδοντιατρικά και χειρουργικά εργαλεία και με μεταγγίσεις αίματος, όταν το αίμα δεν έχει ελεγχθεί σωστά.
  • Από τη μολυσματική μητέρα στο νεογνό κατά την κύηση, τον τοκετό και τον θηλασμό.
Αντίθετα, δεν μεταδίδεται με την καθημερινή επαφή, ούτε με το σάλιο, τα δάκρυα κλπ. Δεν μεταδίδεται με την κοινή χρήση αντικειμένων, με τα έντομα, με χειραψίες και ασπασμούς σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Για αυτό ας παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προφυλασόμαστε απο ένα σοβαρό λάθος το οποίο μπορεί να αποβεί θανατηφόρο για καθένα απο εμάς..Όπως και να βρισκόμαστε διπλά στους φορείς του ιού όχι μόνο την 1η Δεκέμβρη αλλά και κάθε μέρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου