English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

One way





Δύο δρόμοι μπροστά σου ανοίγονται.Δύο μεγάλοι δρόμοι με τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις.Ο ένας ανοίγεται στο δεξί σου χέρι και ο άλλος στο αριστερό.Ο δεξής είναι έρημος χωματόδρομος χωρίς σπίτια,χωρίς στάλα ζωής.Ο αριστερός είναι καταπράσινος,γεμάτος λουλούδια ενώ απο μακριά ακούγονται τα πουλιά που τιτιβίζουν στα δέντρα του.Κοντοστέκεσαι στη μέση του πουθενά αναρωτόμενος ποιό δρόμο θα επιλέξεις.Πρέπει να είσαι σίγουρος για τις επιλογές σου,κάθε λάθος σου κίνηση ίσως σου κοστίσει ακριβά.Τίποτα δεν είναι αυτό που δείχνει.Ίσως μετά το καταπράσινο του γεμάτου ζωή δρόμου να υπάρχει ένα έρημο μονοπάτι που θα σε δυσκολεύει για πολύ καιρό αλλά μπορεί και όχι.Και αν ο έρημος δρόμος καταλήγει σε έναν επίγειο παράδεισο;Ποτέ δεν ξέρεις.Οι ώρες,τα λεπτά,τα δευτερόλεπτα κυλούν χωρίς σταματημό κι εσύ εκεί.Να σκέφτεσαι την κατεύθυνση σου.Κάπως έτσι είναι και η ζωή μας.Πόσες φορές βρεθήκαμε σε δύο επιλογές τόσο καθοριστικές για εμάς;Κι όμως ποτέ δεν είμασταν σίγουροι για την επιλογή μας..

5 σχόλια:

  1. Πολλοί θα διάλλεγαν δίχως δεύτερη σκέψη τον αριστερό δρόμο. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τί κρύβει καθένας απ'τους δύο στη συνέχειά του..
    Ίσως όμως δεν έχει και τόση σημασία ο δρόμος που θα πάρεις, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα τον διαβείς..

    Καλή σου μέρα Άνια.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω σκεφτεί τόσες φορές! Τελικά είναι πολύ δύσκολο να καταλήξεις κάπου. Και όταν καταλήξεις? Θα είσαι ευχαριστημένος ή στη μέση θα το μετανιώσεις ? Μήπως με το που θα αρχίσεις να περπατάς στον ένα δρόμο θα ήθελες να ήσουν στον άλλο? Δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω απάντηση. Τελικά τα πράγματα είναι όπως φαίνονται ή τα φαινόμενα απατούν? You never know.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν νομίζω οτι υπάρχει απάντηση έτσι όπως το θέτεις Sleepless.. Αυτό που προτείνω είναι λίγο αυθορμητισμός και ρίσκο.. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όχι όλα στην τύχη τους, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις άν πιστέψεις σε σένα κι αφεθείς σ'οδηγεί ο δρόμος..
    Ένα αόρατο χέρι σου δείχνει τις επιλογές σου.. άν είναι σωστές ή όχι εξαρτάται από σένα, άλλωστο τί είναι σωστό και τί είναι λάθος, είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό.. (πολλές φορές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιωτη εισαι απολυτα σωστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα. Πολύ ωραία θέτεις τα διλήμματα που συναντάμε στην ζωή. Όντως πολλές φορές βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο δρόμους και πρέπει να διαλέξουμε οπωσδήποτε έναν από τους δύο και άλλες φορές βρισκόμαστε πριν το γκρεμό και λίγο μετά το ρέμα και πρέπει να κάνουμε κάποιο βήμα. Εγώ προσωπικά θα διάλεγα τον δεξί δρόμο, αυτόν της ερημιάς. Θα ήταν μεγαλύτερη η χαρά μου αν θα τα κατάφερνα σε κάτι που μέχρι πριν λίγο φάνταζε δύσκολο. Ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του και το σημαντικό είναι να μην μετανιώσει ποτέ γι' αυτές όσο και αν δεν του βγήκαν σε καλό, αλλά να διδαχθεί από αυτές ώστε να μην την πατήσει ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή