English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

10 τοποθεσίες που πρέπει να έχεις επισκεφτεί στη ζωή σου!

1η τοποθεσία
Χώρα:Ρωσία  Αξιοθέατο:Παλάτι Πέτερχοφ
Πρόκειται για το βασιλικό ανάκτορο-θερινό-της τσαρικής οικογένειας που οικοδομήθηκε απο τον
ιδρυτή της πόλης,τον μεγάλο Πέτρο.Το ανάκτορο αυτό περιλαμβάνει βασιλικά διαμερίσματα,κήπους και κρήνες.Το μέγεθος της εδαφικής έκτασης που καταλαμβάνει είναι αρκετά μεγάλο.Στους διαδρόμους του ανακτόρου αυτού μεγάλωσαν τα παιδιά του τσάρου Νικολάου Β' της Ρωσίας και της συζήγου του Αλεξάνδρα Φεοντόροβνα.Το αναπάντητο για το αν όλα τα μέλη της τσαρικής οικογένειας εκτελέστηκαν στις 17 Ιουλίου του 1918 απο δυνάμεις της μυστικής αστυνομίας των Μπολσεβίκων
κάνει πιο σκοτεινό το μυστήριο πέπλο που ''καλύπτει'' το παλάτι όπου έζησαν οι Ρομανώφ.

2η τοποθεσία
Χώρα:Αίγυπτος     Αξιοθέατο:Oι πυραμίδες της Γκίζας-Η Σφίγγα
Oι πυραμίδες της Γκίζας,οι τάφοι της βασιλικής οικογένειας της 4ης δυναστείας αποτελούν έναν απο τους ορόσημο ταξιδιωτικούς προορισμούς.Οι μεγάλες πυραμίδες  ανήκουν στον βασιλιά Χέοπα,τον βασιλιά Χεφρίνο-του οποίου υπάρχει ακόμα η σαρκοφάγος του-και στον βασιλιά Μικερίνο.Η Σφίγγα επίσης αποτελεί ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Αιγύπτου,κατασκευασμένη απο ασβεστόλιθο,έχοντας το κεφάλι ενός Φαραώ και το σώμα ενός λιονταριού.

3η τοποθεσία
Χώρα:Tουρκία    Αξιοθέατο:Aγία Σοφιά/Κωνσταντινούπολη
H Kωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Τουρκίας.Στην μακραίωνη ιστορία υπήρξε πρωτεύουσα τριών διαδοχικών αυτοκρατοριών:της Ρωμαικής,της Βυζαντινής και της Οθωμανικής.Η Αγιά Σοφιά συγκεκριμένα ανήκει στις κορυφαίες δημιουργίες της βυζαντινής ναοδομίας και υπήρξε σύμβολο της πόλης.Σήμερα αποτελεί σημαντικό μουσειακό χώρο τόσο για την αρχιτεκτονική της που είναι εμφανέστατη απο μία εξωτερική ματιά,όσο και για το εσωτερικό της που αποτελείται απο ψηφιδωτά και τοιχογραφίες.Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί απαραίτητη
εμπειρία για το βογραφικό κάθε καλού ταξιδιώτη!


4η τοποθεσία
Χώρα:Ελλάδα Αξιοθέατο:Mετέωρα
Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα απο τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους,που υψώνονται
έξω απο την Καλαμπάκα.Το πως δημιουργήθηκε το γεωλογικό τοπίο είναι ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο και έχει απασχολήσει αρκετούς γεωλόγους.Η ξεχωριστή θέα που προσφέρεται απο τα μετέωρα αφήνει έκπληκτο και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.Επίσης,η ''Πολιτεία των Βράχων'' είναι σήμερα το πλέον δεύτερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα,μετά το Άγιο Όρος.

5η τοποθεσία
Χώρα:Bραζιλία(Ρίο Ντε Τζανέιρο)  Αξιοθέατο:To άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή
Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή είναι ένα άγαλμα ύψους 32 μέτρων που απεικονίζει τον Ιησού με ανοιχτά τα χέρια.Το άγαλμα αυτό βρίσκεται στο εθνικό πάρκο του δάσους Τιχούκα και φαίνεται σαν να καλωσορίζει τους επισκέπτες.Η κορυφή του λόφου Κορκοβάντο στην οποία γενικότερα είναι τοποθετημένο το άγαλμα προσφέρει μια σαγηνευτική πανοραμική θέα του Ρίο Ντε Τζανέιρο.


6η τοποθεσία
Χώρα:Ινδία (Άγκρα)    Αξιοθέατο:Τaj Mahal
Το taj mahal είναι ένα τεράστιο μαυσωλείο/τζαμί το οποίο φτιάχτηκε με εντολή του Shah Jahan του Ε' μουσουλμάνου αυτοκράτορα για να τιμήσει την μνήμη της τελευταίας του πολυαγαπημένης γυναίκας  Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού.Ο αυτοκράτορας μετά έζησε ως φυλακισμένος και λέγεται οτι μπορούσε να δεί τότο το τατζ μαχάλ μόνο απο το μικρό παράθυρο του κελιού του.Τέλος το Τάτζ Μαχάλ σήμερα θεωρείται ένα απο τα σημαντικότερα αρχιτεκτόνικα ευρήματα παγκοσμίως.

7η τοποθεσία
Χώρα:Ιταλία   Αξιοθέατο:Kολοσσαίο

Το Κολοσσαίο αποτελεί το μεγαλύτερο ρωμαικό αμφιθέατρο των εποχών.H ονομασία Κολοσσαίο μάλλον προήλθε απο τις κολοσσιαίες διαστάσεις του καθώς κατασκευάστηκε με σκοπό να κερδίσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών.Η αρχική του ονομασία ήταν Φλάβιο.Σύμφωνα με πληροφορίες η χωρητικότητα του αντιστοιχούσε στις 35 με 40 χιλλιάδες θέσεις όπου οι θεατές τοποθετούνταν ανάλογα με την κοινωνική τους θέση.Aποτελεί την τοποθεσία ''σύμβολο'' των αιμοχαρών θεαμάτων καθώς συχνά λάμβαναν χώρα ναυμαχίες,θηριομαχίες και άλλων ειδών μάχες με πασίγνωστες τα μαρτύρια των χριστιανών και τις μονομαχίες τους με άγρια θηρία(όπως λιοντάρια πχ).Αν και σήμερα το Κολοσσαίο θεωρείται ερέιπιο,αποτελεί ένα απο τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ρώμης!

8η τοποθεσία
Χώρα:Γαλλία(Παρίσι)    Αξιοθέατο:Πύργος του Άιφελ

O πύργος του Άιφελ(La Tour Eiffel)κατασκευάστηκε γύρω στο 1889 και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Γαλλικής φινετσάτης κουλτούρας.Αρχικά η διαμονή του πύργου είχε οριστεί ως ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο όταν περνούσε,ο πύργος θα γκρεμιζόταν.Λόγω της φήμης και της διευκόλυνσης που παρείχε σε σκοπούς επικοινωνίας όμως,δεν γκρεμίστηκε ποτέ και ακόμα και σήμερα οποιοσδήποτε πάει στο Παρίσι δεν θα αντισταθεί στην επίσκεψη του Πύργου του Άιφελ με σκοπό την εξής ανακάλυψη:αν είναι τόσο μαγευτικός όσο φαίνεται απο τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων  με την ειδυλλιακή θέα στις ταινίες...

9η τοποθεσία
Χώρα:Περού    Αξιοθέατο:Μάτσου Πίτσου

Το ''Μάτσου Πίτσου'' αποτελεί μια απο τις αρχαιότερες πόλεις και η ονομασία της σημαίνει ''νεαρή κορυφή''.Άνηκε στο λαό των Ίνκας,ανακαλύψεις των οποίων ακόμα και σήμερα απασχολούν επιστήμονες και ερευνητές.Απ'οτι ανακαλύφθηκε στη συνέχεια το χωριό αυτό δεν αποτελούσε την μόνιμη κατοικία του λαού αλλά μεταφερόταν εκέι περιστασιακά όπως για τελετές λατρείας,αστρονομικό παρατηρητήριο κλπ.Η τοποθεσία αυτή αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι στην ιστορία του τουρισμού καθώς δεν βρίσκεται σε άνετα προσβάσιμη τοποθεσία.Η πορεία μέχρι τα 2350 μ.υψόμετρο γινόταν με τραίνο ενώ στη συνέχεια ο τουρίστας κάλυπτε την απόσταση πεζοπορόντας.Παρόλα αυτά το μάτσου πίτσου είναι οτι πιο ξεχωριστό μπορεί να δεί το ανθρώπινο μάτι.

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Πολύ ενδιαφέρον η ανάρτησή σου και πιστεύω να υπάρχει και η ανάλογη συνέχεια. Σαν νέος αναγνώστης στο blog σου δεν έχω παρά να σου ευχηθώ καλές αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Άνια! Πολύ όμορφο το μπλογκ σου! Καλές αναρτήσεις! Αν θέλεις, πέρασε κι από το μπλογκ "tantekiki.blogspot.com". Υπάρχει η στήλη "γρήγορα, εύκολα κι απλά" που είναι για φοιτητές και όχι μόνον. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά ταξίδια έχω να κάνω..... Καλώς ήρθες στην μπλογκόσφαιρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για το blog και καλές αναρτήσεις εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. welcome στη μπλογκόσφαιρα! :D μου αρέσει πολύ το μπλογκ σου και αυτή η ανάρτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα! :)

    από τους προορισμούς που γράφεις έχω πάει μόνο στο παρίσι (ούτε καν στα μετέωρα δεν έχω πάει, φαντάσου! :Ρ) αλλά θα ήθελα πολύ να πάω και στη ρωσία και στην τουρκία και (ειδικά) στην αίγυπτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ευχαριστω!εχεις καιρο και για τα υπολοιπα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή